OUR STORY HR

San Canzian Village & Hotel

U srcu uvijek tajnovite Istre smjestio se San Canzian, autentični luksuzni Village & Hotel koji raspolaže sa ukupno 24 sobe i suita. Nalazi se u Mužolini donjim, srednjovjekovnom gradiću na pola puta između Buja i Grožnjana, mletačke utvrde iz 14. stoljeća koja danas slovi kao najvažnije istarsko umjetničko središte.

Lokalitet iz pamtivijeka poznat kao Kastion/Castrum/Castiloni nalazi se u Mužolini donjim, između Buja i Krasice. Ta su utvrda i njezina okolica oduvijek služili mještanima kao sigurno utočište. Plodne doline i pitka voda, masline i vino bile su im preduvjet za miran i siguran život.

Malena romanička crkva posvećena je svetom Kancijanu. Utvrde nema već stoljećima, ostali su samo temelji kapelice, ali priroda je ostala netaknuta. I dalje je to tajno mjesto i početna točka za sve putnike koji žele istražiti Istru i uživati u njenim čarima. Imanje San Canzian potpuno je promijenjeno i pažljivo obnovljeno, a s Istrom kao nepresušnom inspiracijom, posebno se pazilo na svaki detalj.

Unutarnji dizajn nadahnut je drevnim načinima gradnje, izveden modernim rješenjima te besprijekorno stopljen u srednjovjekovni  ambijent.

Kada ste u Istri, morate pružiti svome nepcu i vrhunski gastronomski užitak. Istra je kolijevka izvrsnih nagrađenih maslinovih ulja i vina a u San Canzianu imati ćete priliku uživati i u nevjerojatnim kreacijama našeg gastro umjetnika i poznatog chefa u sklopu restorana i bara Luciano.

San Canzian Village & Hotel savršeno je mjesto za okupljanje i  za sve vaše svijetle i sunčane životne trenutke.

PREUZMITE MAPU