OUR STORY HR

San Canzian Village & Hotel

U srcu uvijek tajnovite Istre, regije koja uvijek krije barem poneku tajnu, smjestio se San Canzian Village & Hotel.
San Canzian je autentični luksuzni Village & Hotel, koji raspolaže s 25 soba. Nalazi se u Mužolini donjim, srednjovjekovnom gradiću na pola puta između Buja i Grožnjana, mletačke utvrde iz 14. stoljeća koja danas slovi kao najvažnije istarsko umjetničko središte.
Lokalitet iz pamtivijeka poznat kao Kastion/Castrum/Castiloni nalazi se u Mužolini donjim, između Buja i Krasice. Ta su utvrda i njezina okolica oduvijek služili mještanima kao sigurno utočište. Priroda je ovdje izdašna: Plodne doline i pitka voda, masline i vino, svi preduvjeti za miran život.
Malena romanička crkva posvećena je svetom Kancijanu. Utvrde nema već stoljećima, ostali su samo temelji kapelice. Ali priroda je ostala ista. I dalje je to tajno mjesto i početna točka za sve putnike koji žele istražiti Istru i uživati u njoj. Imanje San Canzian potpuno je promijenjeno i obnovljeno, a s Istrom kao nepresušnom inspiracijom, posebno se pazilo na svaki detalj.
Unutarnji dizajn nadahnut je i baziran na drevnim načinima gradnje, ali izveden modernim rješenjima te besprijekorno stopljen u srednjovjekovni ambijent.
Kako je hotel izgrađen na ostacima drevnog sela, osjetit ćete dašak prošlosti, koji će doprijeti do vas od ruševina stare crkve koje se nalaze svega petstotinjak metara od hotela.
Ova jedinstvena kombinacija pruža luksuzan, a opet tako oslobađajući doživljaj.
Naravno, kad ste u Istri, morate pružiti svojem nepcu vrhunski gastronomski užitak. Istra je kolijevka izvrsnih nagrađenih maslinovih ulja i vina. Zato ćete u San Canzianu imati priliku uživati u nevjerojatnim kreacijama naših gastroumjetnika i poznatih chefova, i to u sklopu restorana i bara Noel.
Kao što je davni pjesnik napisao: HORAS NON NUMERO NISI SERENAS, ili:
Brojim samo sunčane sate. Tako vam i San Canzian Village & Hotel nudi savršeno mjesto za okupljanje, za sve vaše svijetle i sunčane životne trenutke.